Tanker i natten

Sunday, October 6th, 2013

Tanker i natten, er måske ikke 100% retvisende, det sker da at jeg skriver og er inspireret midt i et eller andet arbejde, som så lige må vige pladsen for de tanker der presser på.

Jeg vil nok til dels skrive om mit liv i almindelighed, her i Bangkok. Ja det vil sige jeg bor faktisk slet ikke i Bangkok, men i Storbangkok, og Storbangkok er virkeligt stor, dækker et areal på størrelse med Sjælland, Lolland og Amager tilsammen. Men jeg bor meget tæt på Bangkok, selve byen, jeg kan faktisk gå dertil på under en halv time.

Grunden til at jeg i det hele taget havnede her er en længere og egentlig ret kedelig historie, men jeg besluttede i November 2007 at det skulle være her jeg for fremtiden skulle slå mine folder. En hel del af det praktiske i at “rykke alt op med rod” klarede jeg fra et værelse på 10. sal via Skype til Danmark, og så tog jeg tilbage til Danmark i Januar 2008 for at afslutte hvad jeg havde af projekter på det tidspunkt, sige pænt farvel til gode kollegaer og min arbejdsplads. Og så tage en tur til Oslo med båden med mine børn, en sidste tur af alle de ture vi havde drømt om.

 

Jeg deltager i online debatter. Og emner derfra kan naturligvis også give anledning til indlæg, og det kan sagtens være debatter jeg end ikke deltager i, men har en mening om, en mening som måske bare ikke passer ind i debattråden, eller hvor man kan sige at debattråden er langt forbi det jeg har associeret mig frem til.

Det bliver ikke en rejseblog for sådan een har vi allerede, det bliver nok heller ikke en udpræget fotoblog, jeg har et andet domæne som måske nok egner sig bedre til foto. hvis jeg en dag får den type lyster. Det er ikke umuligt at der kan komme på tale at sætte billeder i bloggen, hvis det på nogen måde reflekteres i teksten, men forvent ikke en billedbog.

 

Jeg kan godt lide at udtrykke min holdning til emner, jeg mener som udgangspunkt ikke at jeg har ret, eller at mine meninger og ideer er bedre eller mere valide end andre menneskers, men det er klart at jeg mener det jeg mener, og som sådan argumenterer jeg naturligvis fra mit ståsted. Af een eller anden grund er danskere,  sådan helt generelt ikke særligt gode til at acceptere uenighed.

Jeg støder ofte på : Du vil bare have ret. Men nej det vil jeg ikke bare, men jeg er højst sansynligt ikke enig med dig, og derfor, det er muligt at jeg sagtens kan gennemskue hvad du mener og siger, jeg er bare uenig, argumenterer jeg imod dine synspunkter og meninger, du burde gøre det samme, hvis du havner i en debat med mig.

Hvis du tror på dine egne holdninger og meninger, så stå dog fast og frem for alt argumenter, tag udgangspunkt i din mening, hold dig til emnet, lad være med at tolke hvad jeg mener, men læs mine ord, og argumenter imod hvis du ikke er enig, spørg hvis du er i tvivl om hvorvidt vi er enige eller uenige.

Dette er ikke en debatside, jeg har som skrevet intet imod at debattere, denne side er bare ikke det forum jeg ønsker at gøre det, derfor er kommentarfeltet udelukket fra temaet, det findes ganske enkelt ikke, så ikke engang noget bagdørs hacking vil kunne lægge en kommentar. Men som jeg skriver på “om” siden, du er altid velkommen til en kop kaffe, der er altid varmt vand på kedlen.

 

Tanker i natten, dette var en af dem, der kommer flere.


Tags : Bangkok | debat | nætter | politik | tanker | Thailand |